Balans, praktijk voor bioresonantie, gewichts- en voedingsadvies en coaching

Voeding-en gewichtsadvies

Voeding-en gewichtsadvies

Overgewicht is een groot probleem geworden in Nederland. Diabetes type II, hart en vaatziekten, slapeloosheid, vermoeidheidsklachten, extreme overgangsklachten en last van de gewrichten kunnen het gevolg zijn van deze zwaarlijvigheid. Ziekteverzuim ligt hierdoor op de loer en slecht in je vel zitten is een bijkomend probleem.

Genoeg redenen voor mij om een helpende hand te bieden met behulp van diverse tools.

Met een goed gewicht voel je je fitter en zit je lekkerder in je vel. Bewegen gaat gemakkelijker, je raakt minder snel buiten adem en je hebt minder kans op ziekte. Een gezond gewicht en een gezond lijf gaan hand in hand.

Als voedings- en gewichtsconsulent begeleid ik gezonde mensen met over-of ondergewicht. Mocht tijdens het intakegesprek blijken dat je medisch over- of ondergewicht hebt of bepaalde lichamelijke en/of psychische problemen die in relatie staan met jouw over- of ondergewicht, dan zal gekozen moeten worden voor een andere behandelmethode uit de praktijk of zal ik je doorverwijzen naar de huisarts.

In theorie kan iedereen afvallen. Het is een kwestie van minder energie binnenkrijgen (dus minder kcal) dan je verbruikt. Er zijn erg veel methodes om af te vallen. En wie wil er nou niet even snel het gewenste gewicht behalen?

Maar haastige spoed is zelden goed!!!

Het doel van afvallen is gezond gewicht behalen en behouden. Het is onmogelijk om in een hele korte tijd veel gewicht te verliezen en dit gewichtsverlies dan ook te behouden.

In mijn praktijk is de begeleiding gericht op:
– bewustwording van wat gezonde voeding is en dit leren herwaarderen (schijf van 5)
– het doorbreken van ongezonde eetgewoonten en het leren van valkuilen

– het zoeken naar een sport of bewegingsvorm die bij jou past zodat je dit met plezier gaat doen en vol houdt.

Gezond eten, persoonlijke coaching en het geven van deskundige adviezen staan centraal in praktijk Balans. Geen streng dieet en geen maaltijdvervangers of pillen.

Wil jij ook afvallen

– Je wilt graag afvallen maar je weet niet meer hoe?
– Je wilt afvallen om gezondheidsredenen?
– Je hebt te weinig motivatie of er is een andere reden? 

De werkwijze

Eerste consult

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het eerste consult, krijg je vragenlijsten en een voedingsdagboekje via de mail toegestuurd. Het is de bedoeling dat je deze lijsten zo volledig mogelijk invult. De vragenlijsten worden gebruikt als leidraad bij het intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we zo uitgebreid mogelijk in op de aard en ontstaan van je overgewicht , jouw voedings- en beweeggewoonten en de pogingen die in het verleden zijn gedaan om gewicht te verliezen. Dit gesprek dient als basis voor het advies- en begeleidingsplan.

Metingen

Na het intakegesprek volgt een onderzoek dat bestaat uit het meten van het gewicht, de lengte en de buikomvang. Jouw BMI wordt berekend. We spreken samen een streefgewicht af. Op basis van al deze gegevens ga ik een begeleidingsplan maken die op jouw persoonlijke situatie is afgestemd.

Bij Balans wordt geadviseerd volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum Nederland (ook wel de schijf van vijf genoemd).

Je krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies mee. Het voedingsadvies gaat altijd uit van een gezonde basis voeding. Voeding die past bij jouw leefstijl en jouw wensen.

De begeleiding

Je hebt een goed en passend advies meegekregen waar je mee aan de slag kunt.
Afhankelijk van jouw wensen kun je bijvoorbeeld elke twee of drie weken een afspraak maken voor het doornemen van de resultaten.
Je wordt dan wederom gewogen en gemeten.

Als het nodig is wordt het persoonlijk advies bij gesteld of uitgebreid om het gewenste resultaat sneller te bereiken. Ook wanneer je het gewenste gewicht of de gewenste kledingmaat hebt bereikt, kun je nog steeds “onder” controle blijven om het nieuwe gewicht en de verbeterde eet gewoontes te handhaven.

Tevens bestaat de mogelijkheid om een bewegingsprogramma te volgen thuis of bij een sportschool.

Wil je met zijn tweeën op consult?

De werkwijze is gelijk aan individuele begeleiding. Het verschil is dat je samen met je partner, vriendin, zus of broer komt. Het grote voordeel van een duoconsult is dat het motiverend werkt en het is goedkoper.

Online coaching

Als je geen tijd hebt om steeds naar de praktijk te komen, maar heb je toch een stok achter de deur en goede adviezen nodig, dan is het mogelijk om na het intakegesprek te kiezen voor online-ondersteuning. Je bepaalt zelf wanneer je begeleiding nodig hebt. Het eerste consult is altijd in de praktijk.

Wil je heel graag afvallen of heb je vragen over gezonde voeding?

Of wil je door zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen juist voorkomen dat je klachten krijgt? Maak een afspraak, dan kijken we samen op welke gebieden verbeteringen mogelijk zijn.

Doordat ik als voedings- en gewichtsconsulent aangesloten ben bij de beroepsvereniging BGN zijn er ziektekostenverzekeraars die de consulten (deels) vergoeden.