Balans, praktijk voor bioresonantie, gewichts- en voedingsadvies en coaching

Bioresonantie

Bioresonantie

Bioresonantie therapie richt zich op het elektromagnetisch aspect van het lichaam, ook wel frequenties genoemd. De zwakke elektromagnetische trillingen ontstaan door chemische processen in de cellen van het lichaam. De organen in ons lichaam functioneren het beste op specifieke elektromagnetische trillingen (resonanties).

Onze organen en cellen  hebben dus meetbare elektromagnetische resonantie waarop ze optimaal functioneren.  Met deze therapie wordt gekeken welke systemen in het lichaam uit balans zijn.

Hoe werkt bioresonantie met de Bicom 

De Bicom is een in Duitsland ontwikkeld bioresonantie-apparaat.   Hiermee kan je op een natuurlijke manier je lichaam en geest ondersteunen. De elektro-magnetische signalen (trillingen) die in en om het lichaam aanwezig zijn, kunnen met behulp van elektrodes  worden opgevangen, en via een kabel die  met de Bicom is  verbonden, verstuurd  en  verwerkt worden en daarna naar de patiënt  teruggestuurd worden via de mat van de behandelstoel/-tafel.  In de Bicom worden door een filter de harmonische – en disharmonische trillingen van elkaar gescheiden. Harmonisch wordt beschouwd als gezondheid bevorderend, disharmonisch als schadelijk. De harmonische trillingen worden versterkt of verzwakt teruggeven en de disharmonische trillingen kunnen elektronisch in hun spiegelbeeld (180 graden fasedraaiing) worden teruggekoppeld.

Bij de behandeling met het Bicom apparaat worden dus uit de ultra fijne lichaamseigen signalen precies die passende therapietrillingen gevormd , die gericht de positieve energieën stimuleren en de ziekmakende tegen koppelen. Inmiddels is wetenschappelijk vastgesteld dat ons DNA zich kan gedragen als een opgerolde antenne die gevoelig is voor laagfrequente elektromagnetische velden. 

Concreet betekent dit , dat via de koppeling van de patiënt aan de Bicom getest kan worden of er organen zijn die minder energie hebben (“energetisch verzwakt zijn “/  “een andere trilling geven”) en ook wat deze energieverstoring veroorzaakt.

Met specifieke en vooral pijnloze tests met de Bicom kan uitgezocht worden of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen (o.a. voedingsmiddelen, huisstof, pollen), of dat electro-smog, computers, zendmasten, bacteriën, virussen, parasieten, vulstoffen van vaccins, chemische stoffen, zware metalen en nog veel meer, een negatieve invloed hebben op het lichaam.

De Bioresonantie therapie

De BICOM bioresonantie-therapie is zeer effectief als het gaat om het behandelen van acute (bijvoorbeeld hooikoorts) en chronische allergieën ( lactose, gluten, tarwe e.a.). Ook aandoeningen van de interne organen zoals maag, darm, lever en gal zijn goed te ondersteunen.
Tevens is de BICOM-therapie effectief gebleken  bij huidklachten (bv eczeem), longaandoeningen, pijnklachten (bijvoorbeeld migraine), problemen met weerstand, chronische vermoeidheid, reumatische klachten, K.N.O. problemen, kinderziekten, de gevolgen van vaccinaties, sportletsels, blessures of het opheffen van energetische blokkaden.
Bovendien kan de BICOM resonantie-therapie effectief worden ingezet bij afvallen, stoppen met roken of andere verslavingen. Door specifieke trillingen toe te dienen, die tegengesteld zijn aan de schadelijke trillingen, kan de balans weer worden hersteld.

Deze bioresonantie therapie kan ingezet worden ter ondersteuning en niet ter vervanging van reguliere behandelingen.

‘Laat je voeding je geneesmiddel zijn en je geneesmiddel je voeding’

De basis voor een goede gezondheid en het voorkomen van klachten is een volwaardige gevarieerde voeding. Tijdens een bioresonantie-consult bij praktijk Balans speelt inzicht  krijgen over het voedings- en leefpatroon van de client dan ook een grote rol. Gezonde voeding kan zowel worden ingezet om “ziekte” te voorkomen als om “ziekte” te behandelen. Een gezond gewicht en een gezond lichaam gaan hand in hand.

De algemene opvatting is dat te veel eten en te weinig bewegen overgewicht veroorzaakt. Het blijkt echter, dat bij meer dan de helft van alle mensen met gewichtstoename naast weinig bewegen en te veel eten er verschillende lichamelijke oorzaken een belangrijke rol spelen. 

Oorzaken van overgewicht kunnen zijn:

  • Hyperinsulinemie; 
  • Verlaagde verbranding;
  • Traag werkende schildklier;
  • Verminderde verzadiging;
  • Menopauze;
  • Voedingstekorten.
  • enz

Werkwijze Praktijk Balans: afspraak contactformulier of telefoon

Na telefonisch, via het contactformulier en/of de mail een afspraak te hebben gemaakt wordt een bevestiging via de mail gestuurd met instructies t.b.v. de eerste afspraak, het testen met de Bicom, het intakeformulier en een privacyverklaring. Het vragenformulier dient zo volledig mogelijk te worden ingevuld. Deze dient als leidraad voor het eerste consult. 

Middels het testen met de BicomBodyCheck en de Bicom  wordt tijdens de eerste afspraak een uitgebreide analyse gemaakt van uw toestand op dat moment en  vervolgens wordt gesproken over de mogelijkheden van de behandeling. Er wordt, indien gewenst,  direct een basisbehandeling gegeven. Dat is een bioresonantie programma die de “uitleidingsorganen” van de client energetisch zal sterken en meer in balans brengen.  Hiermee wordt de eerste stap naar de energetische verandering  gemaakt.

Omdat het testen en de intake veel tijd kost (gemiddeld 1,5 tot 2 uur) wordt er een nieuwe afspraak gepland binnen twee weken, zodat met de werkelijk behandeling begonnen kan worden. De behandelingen zijn pijnloos en meestal erg ontspannend.

De vervolgbehandelingen

Op basis van de analyse wordt een behandelplan gemaakt. Het doel is om de verstoringen, die de oorzaak van de fysieke en/of geestelijke klachten kunnen zijn en energetisch te behandelen om zo de klachten te laten verminderen of compleet te laten verdwijnen.  Balans  brengen in het lichaam. Dat betekent dat vaak eerst belastingen moeten worden aangepakt om vervolgens het eigen zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. U kunt natuurlijk niet verwachten dat een klacht die u al maanden of misschien al jaren heeft na één behandeling over is. Het is afhankelijk van de veroorzakers van de klacht hoe lang het duurt voor de verandering merkbaar is. 

Heeft u klachten? Bent u er klaar mee?

Of wil je door zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen juist voorkomen dat je klachten krijgt? Maak een afspraak, dan kijken we samen op welke gebieden verbeteringen mogelijk zijn.Maak geheel vrijblijvend een afspraak of bel voor meer informatie over mogelijkheden van Bicom bioresonantie-therapie.

De behandelingen worden niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.